Vår sektion
UmePedagogerna (UmPe) är till för dig som studerar till lärare, fritidspedagog, eller studie- och yrkesvägledare vid Umeå universitet. Sektionen har som syfte att bevaka och förbättra studenternas intressen och utbildning.
Inom vår förening finns det många föreningar och utskott man kan engagera sig i. Du kan dels sitta med i våra styrelser om du vill vara med och påverka arbetet i våra föreningar. Har du ett speciellt intresse kring och bara arbeta med studiesociala aktiviteter eller kanske studiebevakning rekommenderar vi att du går med i ett utskott hos oss!
UmPes uppbyggnad
Umepedagogerna, även kallat UmPe, är sektionen för pedagoger vid Umeå Universitet. UmPe är en sektion i föreningen Umeå Studentkår som företräder studenter inom humaniora, samhällsvetenskap och lärarutbildningarna vid umu. Inom UmPe finns det två stycken dotterföreningar, Hectos och TUFF. Hectos är kårföreningen för studie- och yrkesvägledare, ämneslärare, yrkeslärare och specialpedagoger, och TUFF är kårföreningen för dig som läser till grundskollärare mot förskoleklass-årskurs 3 eller årskurs 4-6, samt lärare med inriktningen förskola och fritidshem.
Ledamot | hectos
Sanna Andretzky
Ledamot | Tuff
Johanna Ivarsson
Ledamot | hectos
Emma Kullberg
Ledamot | Tuff
Maja Billgren
Ledamot | TUFF
Hanna Näsman
Ledamot | hectos
Lisa Henricson
Problem med studierna?
Studentombud
Arvid Eklund
Arvid arbetar med att stödja studenter och doktorander i de problem rörande deras utbildning eller arbetsmiljö som kan uppstå under studietiden. Så anser du att du har blivit felbehandlat under studietiden i allt från I allt från bristfällig kommunikation från dina lärare till diskriminering kan du kontakta Arvid för hjälp och stöd.
Utbildnings-bevakare
Felix Köhler
Theodor företrädare bland annat pedagogstudenter vid fakulteter och institutioner och bevakar att kvaliteten på utbildningarna hålls uppe. Så om du tycker att din utbildning brister för att den är dålig bör du kontakta Theodor.
Studiearbetsmiljö-ombud(Samo)
SAMO har som uppdrag att bevaka studenternas arbetsmiljö och studieförhållanden. Hit kan du vända dig om du upplever problem i fysisk eller psykosocial arbetsmiljö. Det kan handla om skador i universitetets lokaler, bristande tillgänglighet för studenter med funktionsnedsättning, kränkningar, känslor av utanförskap och stress.