top of page
umu.jpeg

Välkommen till oss!

Välkommen till oss på Umeå Universitet!

Under sin första tid på universitetet kan det kännas överväldigande med all information. Men oroa dig inte, vi har samlat en sida med all info du kan behöva!

hectos.png

Hectos

Kårföreningen för ämneslärare, studie- och yrkesvägledare, yrkeslärare och specialpedagoger vid Umeå universitet

ruff.jpeg

TUFF

Kårföreningen för grundlärare med inriktning mot förskola, fritidshem, åk. F-3 eller 4-6 på Umeå Universitet.

Våra kårföreningar

umu2.jpeg

Bli medlem här

Medlem

Mottagning/Inspark

Våra kårföreningar ha varje år insparkar för sina nya elever för att välkomna förstaårsstudenter på något av de program som berörs av just deras kårförening. De som har huvudansvaret för mottagningen kallas generaler, sedan finns det även faddrar/phösare som är med och genomför mottagningen.

När det kommer till våra insparkar jobbar vi för att skapa en trygg miljö där alla känner sig välkomna. På grund av detta har vi valt att ha en inspark fri från alkoholhets med fokus på att lära känna nya vänner och känna trygghet i vår sektion. 

Mer info om mottagningarna hittar du här:

IMG_0445118E1E5E-1.jpeg
pride.jpeg

Bli medlem

Vi i UmePedagogerna är en del av Umeå Studentkår som arbetar med utbildningsbevakning för att säkerställa att du får en så bra utbildningskvalité som möjligt. Vi bevakar även frågor som rör likabehandling och arbetsmiljö på campus samt boende och ekonomi ur ett studentperspektiv.

Som kårmedlem får du dessutom en massa andra bra saker som till exempel:

  • Tillgång till rabatter från STUK-Studentkortet, rabatt vid IKSU SPORT Träningsanläggning och rabatt på biobiljetter från Filmstaden (obs biobiljett säljs endast vid kårexpeditionen)

  • Delta i din kårförenings sociala aktiviteter, t.ex. sittningar, skidresor eller föreläsningar

  • Inträde till Umeås studentpubar

  • Ställa upp till förtroendeuppdrag, t.ex. som ‘General’ under mottagningen.

  • Vara med och utveckla utbildningarna vid universitetet och stå upp för dina rättigheter

  • Kostnadsfri rådgivning inom ekonomi och juridiska frågor

  • Möjligheten att söka akutlån upp till 4500 kronor

Bostad

Det finns flera sätt att hitta boende i Umeå. Det enklaste sättet är nog genom att ställa sig i bostadskö hos till exempel Bostaden eller Heimstaden. Men det finns såklart många sätt att få bostad i Umeå!

Hitta på campus

Att hitta på campus är inte alltid så lätt och det tar ofta tid innan man lär sig var alla salar är. Därför kan det vara bra att ladda hem appen Mazemap där man kan söka på salar och se var de ligger på campus

Studenthälsan

Vänd dig till Studenthälsan om du känner dig stressad, nedstämd eller om har frågor kring relationer, dina alkohol- eller tobaksvanor, att du har svårt att sova eller annat som rör din hälsa. Alla deras tjänster är gratis.

Ny på uni

Det finns några saker du som ny student behöver göra innan kursstart som att läsa ditt välkomstbrev, aktivera ditt umu-id och registrera dig på din kurs eller ditt program.

bottom of page